Kingsland Earth Collection

- Med passion för hållbar innovation är vi nu redo att starta vår stora Earth Collection till ryttarvärlden. En samling produkter av antingen återvunnet eller organiskt material.

Kingsland Earth är baserat på vår omsorg av djur, natur och miljö. Alla material som används i denna linje väljs noggrant utifrån deras hållbara egenskaper utan att kompromissa med Kingslands kvalitet. Att hitta rätt garn och tyger, som ligger så nära 100% återvunna eller organiska egenskaper, har varit i fokus.

Kingsland är en av de första i världen med att fodra vår vinterjacka med återvunnet material. Medföljande tillbehör på alla Earth produkter, som fodring, tråd, blixtlås, märkning och förpackning, återvinns också.

"Som ett företag åtar vi oss att minska fotspår i vår produktion och därmed ta vår del av ansvaret. Kingsland Earth Collection är kanske bara ett litet steg, men ett viktigt steg för oss att flytta hela verksamheten framåt om hållbarhet och skyldigheter för både jord och alla levande varelser ", säger Marianne Kjærnli Fossum, Kingsland Koncernchef.